miercuri, 4 martie 2009

Penne all' arrabiata



Ingrediente
- 400 g PENNE
- 500 g tomate
- 100 g ceapa tocata marunt
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 ardei gras rosu

-parmezan ras

Se oparesc rosiile cateva secunde in apa fierbinte, se trec prin apa rece, se decojesc, se taie in sferturi se scoate miezul si semintele, apoi se taie in cubulete mici.Usturoiul si ceapa se toaca marunt. Se taie ardeiul în jumatate, se indeparteaza semintele si se taie in cubulete.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoi si piper, 1 minut  apoi ceapa, care se soteazavreo 4 minute, se adauga rosiile, ardeii, sarea, se amesteca si se mai lasa la foc mic vreo 10 minute. Intr-o oala mare se fierb pastele in apa sarata,conform timpului de pe ambalaj.Se Scurg si adauga peste sos in tigaie, se amesteca usor, se lasa cam doua minute apoi se servesc imediat. Se presara parmezanul deasupra.

4 portii

luni, 2 martie 2009

...si un sos perfect



Sos pentru fructe de mare


Ingrediente

1/2 ceasca supa de legume
1/2 ceasca vin alb sec
1/2 ceasca lapte
1 lingura usturoi tocat
1 lingura ceapa tocata
2 frunze de dafin
3 linguri unt
1 lingura faina
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
1 lingura suc de lamaie

1. Puneti la fiert, la foc mic, supa, vinul, laptele, usturoiul, ceapa si frunzele de dafin.
2. Intr-o cratita separata topiti o lingura de unt, puneti faina la calit si amestecati continuu.
3. Incorporati treptat lichidul, amestecand continuu. Puneti apoi doua linguri de unt si omogenizati. Adaugati sucul de lamaie, sare si piper. Daca sosul este prea gros, subtiati cu putina supa.