sâmbătă, 18 aprilie 2009

Friptura de miel

Secretul unei fripturi delicioase de miel este sa n-o lasati prea mult in cuptor.
Savoarea maxima o putem simti cand friptura ramane rozalie in mijloc.

Ingrediente:
Marinata
1/2 ceasca de suc de portocale
1 ceasca vin alb
3 catei de usturoi tocati marunt
1 lingurita rosmarin
1 lingurita cimbru
2 linguri ulei de masline
Puneti ingredientele intr-un blender si amestecati-le bine.
Friptura
O pulpa de miel
sare
piper
untura sau ulei


Puneti marinata si pulpa intr-o punga de plastic. Legati-o la gura, incercand mai intai sa scoateti aerul din ea. Agitati punga astfel incat pulpa sa fie unsa pe toate partile. Puneti la frigider pentru cateva ore.
Cu cca. 30 de minute inainte de a o da la cuptor se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei.
Incingeti cuptorul.
Scoateti carnea din punga si lasati cateva minute sa se zvante. Dati sare si piper, ungeti pulpa cu untura/ulei , ungeti si tava, asezati friptura frumos in tava si dati la cuptor.

Lasati cam 20 de minute la foc mare, apoi reduceti temperatura.
In functie de cat de mare este pulpa, timpul total de coacere este de aproximativ 2 ore.