marți, 30 iunie 2009

Dressing pentru salata & co



INGREDIENTE:

-o ceasca smantana
-o jumatate ceasca maioneza
-lingura zeama de lamaie
-o lingura patrunjel verde tocat
-un varf de lingurita de paprika
-o lingurita rasa de mustar
-sare
-piper

Amestecati intr-un bol smantana si maioneza pana se omogenizeaza.
Adaugati , pe rand celelalte ingrediente, potriviti gustul cu sare si piper.

Se rad/taie legume diverse, dupa dorinta (eu am folosit castraveti, rosii, morcovi si varza), se arunca sosul peste ele si se rontaie cu placere.

Sosul se poate pastra la frigider cca o saptamana, intr-un recipient inchis ermatic

joi, 11 iunie 2009

Taboule




Taboule este un tip de salata foarte populara in Liban, ideala in zilele de vara cand temperaturile o iau razna. Este un preparat minunat potrivit atat vegetarienilor cat si "carnivorilor".

Ingrediente:
- 4 rosii tari
- 1 castravete


Ingrediente:
- 4 rosii tari
- 1 castravete

- 1 ardei gras
- 1 legatura frunze de patrunjel
- cateva frunze de menta
- 150 g cous-cous
- 1 lamaie
- 3 linguri de ulei de masline
- sare

Preparare :
Puneti couscous-ul intr-un castronel si turnati apa fierbinte peste el in proportie egala , acoperiti cu un capac si lasati 10 minute sa se umfle. Eu obisnuiesc sa pun o lingurita de unt si un pic de sare in apa fierbinte, apoi pun apa "unsuroasa" peste couscous. Lasati sa se raceasca.

Tocati marunt menta si patrunjelul.
Taiati rosiile, castravetele si ardeiul cubulete.

Puneti toate ingredientele intr-o salatiera si amestecati usor, prin rasturnare.
Daca va place gustul, puteti pune si un catel de usturoi zdrobit.
Zeama de la lamaie se amesteca cu uleiul si cu putina sare.
Se adauga peste salata.