sâmbătă, 18 iulie 2009

Salata Caprese


Salata Caprese este usoara, delicioasa , foarte usor de preparat si... de efect.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
- 6 rosii
- 250 g mozarella (bile)
- 1 legatura busuioc
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare, piper macinat
1. Taiati mozarella in felii. Asezati feliile pe o farfurie intinsa, turnati in fir subtire ulei de masline, sarati si piperati, presarati deasupra frunze de busuioc tocate si lasati sa se marineze timp de o ora.
2.Taiati rosiile rondele. Pe un platou sau o farfurie intinsa alternati felii de rosii si mozarella, stropiti cu lamaie, sarati, piperati si decorati cu frunze de busuioc.

Daca nu aveti posibilitatea sa cumparati busuioc verde, puteti folosi busuioc uscat, in cazul acesta frecati o lingurita de busuioc uscat cu o lingura de ulei de masline, iar amestecul il folositi pentru a marina mozarella. Decorati cu frunze de patrunjel verde pentru un aspect frumos.

marți, 7 iulie 2009

Sangria


Pentru ca e luna lui cuptor, iata o bautura delicioasa si racoritoare, este "piesa de rezistenta" pentru musafirii mei, vara.
Avem nevoie de:

- 2 l vin rosu
- 100g zahar pudra
- 100 ml coniac
- 100 ml lichior cherry
- 500 ml suc de portocale 100%
- 50 ml suc de lamaie (lamai stoarse)
- 1 portocala
- 1/2 lamaie
- 2 piersici
- 1 mar
- 1/2 l apa minerala acidulata forte sau sifon

Taiati fructele cubulete. Faceti un "cocktail" din vin, coniac, cherry, zahar, sucurile de fructe
Adaugati fructele.
Puneti la rece cateva ore.
In momentul servirii puneti 3/4 amestec si 1/4 apa minerala.
Serviti foarte rece.
Daca stati bine cu amigdalele puteti folosi si ceva cuburi de gheata.
Aveti destul  cat sa "raciti" 10 persoane.